За мен

 

Роден съм и израстнах в България, по-късно имигрирах в Израел. Завършил съм Електроинженерство и като втора специалност по-късно завърших Магистърска програма по Бизнес администрация. Повратен момент в моя живот бе през 2008 година, когато имах възможността да се запозная с метода Пътешествието (The Journey). Този уникален метод за лечение остави дълбок отпечатък в мен, и аз реших да го изследвам и изуча по-дълбоко. Бях удивен от силата на този метод и почувствах, че посоката на живота ми се променя. Докато изучвах метода, аз го прилагах върху членове от семейство ми и приятели. Отзивите бяха ентусиазиращи и ме насърчиха да продължа и да специализирам като лечител.

Днес, освен терапевт на метода Пътешествието (The Journey), аз също комбинирам други методи за лечение като Рейки, Хоопонопоно и Кристали. Като мултидисциплинарен лечител, аз с изумление откривам, отново и отново, силата на метода Пътешествието и уникалният начин, по който той предлага холистичен подход за лечение и позволява на пациента да осъзнае безграничния си вътрешен потенциал, да преоткрие и опознае себе си и вътрешната си сила. 

 

Това, в което вярвам

 

Всеки човек, независимо от своето вероизповедание, раса, възраст, пол, образование, политическа принадлежност и убеждения има способността да се свърже с вътрешната си Божествена същност и да постигне щастие, здраве и просперитет. Вярвам, че всички  ние сме свързани с Божествената мъдрост на Вселената, като част от сътворението, че ние всички сме част от Създателя. Божествената искра във всички нас се стреми към просперитет и успех в живота, защото това е наше изконно право. За да променим живота си, ние трябва да осъществим връзка с нашата Божествена същност и да освободим негативните събития от миналото. Тези негативни минали преживявания блокират възможността ни да се свържем с истинската си вътрешна същност и оказват влияние върху нашето здраве и поведение.

За да бъде успешен един оздравителен сеанс, терапевтът (фасилитаторът) и пациентът трябва заедно да преминат през поредица от стъпки и да създадат процес, в който пациентът е воден към освобождаване на емоционалните си зависимости от определени негативни емоции в своето минало. Така проведен, този процес позволява на пациента най-добре да разбере своите нужди чрез мъдростта на собственото си тяло. Целият процес се води от терапевта в атмосфера на взаимен респект и свобода на избор.

Истински вярвам, че всеки човек сам избира своя път в живота си и хората, които ще го съпровождат по този път. Изключително важно е избраният терапевт, в ролята на компаньон, да позволи на пациента да преживее и осъзнае своята вътрешна сила и способност да достигне лично израстване и реализация, за да му помогне да открие сам начина, по който да отключи собствения си безграничен потенциал и благосъстояние. Изборите, които правим, влияят пряко върху живота ни и живота на хората около нас, затова е много важно те да идват от дълбоката ни вътрешна същност, от нашата интуиция, за да внесат любов и успех в процеса на лечението.